“Şiddete Ceza Öğretmene Güvence”

Eğitim sendikaları, öğretmen İbrahim Oktugan’ın katledilmesini protesto etmek için, cinayetin işlendiği İstanbul Eyüp’te bulunan Final Akademi Anadolu Lisesi önünde bir açıklama yaparak, eğitimde şiddete karşı yeni yasal düzenleme yapılması çağrısı yaptı.

Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ile Özel Öğretmenler Sendikası’nın ortak yaptığı açıklamada, “Şiddete Ceza Öğretmene Güvence” denildi.

Eğitim emekçileri adına açıklamayı okuyan Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Filiz Tiryaki, öğretmenlerin yanlış eğitim politikaları nedeniyle şiddet ortamının mağduru haline geldiğini söyledi. Tiryaki, cezasızlık politikaların eğitim çalışanlarının korku ve güvensizlik duygusuyla karşı karşıya kalmasına neden olduğunu vurguladı, "Bu vahim durum, öğrenci ve veliler nezdinde öğretmenleri eğitim sisteminin tüm sorunlarının kaynağı olarak gösteren, Milli Eğitim Bakanlığı destekli şikayet mekanizmaları ile itibarsızlaştıran ve eğitim sistemindeki nitelik kaybıyla öğretmenlik mesleğini değersizleştiren bir sürecin sonucunda oluşmuştur” dedi.

Eğitim emekçilerinin her türlü baskı ve tehditlerin kıskacında olduğunu, güvensiz ve güvencesiz iş ortamlarına itildiğini vurgulayan Tiryaki, okullardaki şiddet olaylarına karşın yeni bir düzenleme yapılması için çağrı yaptı.

Veliler ve öğrencilerin de bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirten Tiryaki, “Her türlü baskıya, tacize ve şiddete karşı can güvenliğimizi ve itibarımızı koruma konusunda mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini belirtiyor, yitirmiş olduğumuz eğitim emekçisi arkadaşımıza yapılan bu canice saldırıyı lanetliyoruz” dedi.